неделя, 20 януари 2013 г.

Китайско селище може да пропадне под земята


Жителите на неголямото селище Лянюан, което се намира в южно-китайската провинция Хунан, през последните няколко месеца не могат да спят спокойно. Причина за техните опасения стават зачестилите случаи на възникване на пропадания на земната повърхност на територията на селището. От септември 2012 в Лянюан са се появили повече от 20 пропадания с различна дълбочина и диаметър. 
Китайская деревня может провалиться под землю
Заради тези пропадания някои местни жители вече нямат домове. Най-печалното е, че не могат да се предупредят жителите на селото за новото бедствие, тъй като е практически невъзможно да се предскаже точното време на възникването на пропадането и конкретното място, където ще се появи зееща дупка. Освен това в тази местност се наблюдава и пресъхване на участъци от  някои реки, като около руслото им са възникнали също пропадания. 
Китайская деревня может провалиться под землю
По предварителни оценки на геолозите, все нови и нови пропадания възникват именно в тази част на Хунан, защото там се провежда активно разработване на новооткрито находище на въглища и се строят все повече мини за добив. Това нарушава вътрешната хармония и стабилност на почвата на много нива и води до масови пропадания. Засега няма никакви официални решения за предотвратяване на новите пропадания в Лянюан. 
Китайская деревня может провалиться под землю



Няма коментари:

Публикуване на коментар