сряда, 5 септември 2012 г.

Фреди Меркюри възкръсна като герой на Angry Birds




Студия  Rovio, създател на свръхпопулярната игра Angry Birds, изобрази солиста на групата Queen като жълта птичка. Пернатият "Меркюри" е облечен в бял потник, а на главата му има разкошна корона. Подразбира се, че новият персонаж има и същите мустаци, както и оригинала.
Фреди Меркюри в "птича" роля се появи в неголям анимационен филм, който  Rovio направи специално за 5-ти септември, рожденият ден на покойната знаменитост. Във филма певецът се вози на велосипед и се среща с една от ненавистните на милиони зрители зелена свиня. На нея също има корона. Под погледа на Фреди Меркюри короната на свинята пада. По време на целия филм звучи знаменитата песен на групата  "Bicycle Race".
Видеото завършва с напомняне за ежегодната благотворителна акция  Freddie For A Day. Тя вече за трети път се организира в Лондон от музикантите на Queen Брайън Мей и Роджер Тейлър. Всички средства от това мероприятие отиват във фонда  Mercury Phoenix Trust, който се занимава с борбата срещу СПИН, ,съобщава Mashable.
За да помогне на събирането на средства,  Rovio пусна в продажба колекция от футболни фанелки с изображение на  Фреди Меркюри в стил Angry Birds. Всички средства от тяхната продажба също са предназначени за благотворителния фонд. 

 

"Ние сме щастливи, че по този начин ще можем да помогнем на благотворителната акция Freddie For A Day. Ние сме доволни да помогнем да се съхрани паметта за Фреди и музиката на  Queen за новите поколения", — заявиха създателите на Angry Birds.
Фредди Меркюри почина на 24 ноември 1991 година от пневмония, усложнена от СПИН. На 5 септември 2012 той щеше да навърши 66 години. До смъртта на Меркюри, групата Queen записа 14 студийни плочи.



Няма коментари:

Публикуване на коментар