вторник, 21 август 2012 г.

Италианците са признати за най-лошите шофьори в Европа



По резултати от социологическо проучване, проведено сред европейските автолюбители, италианците се оказали най-лошите шофьори. Второ място заемат гърците, трето - поляците.

Най-лошите шофьори в Европа са италианците. Така смятат европейците и самите жители на Апенините. В рейтинга, съставен от автолюбители от всички страни на Европа, за италианците като най-лоши шофьори гласували почти 24%. Самите италианци дали за съотечествениците си 28% от гласовете. В петицата на най-лошите шофьори също влезли Гърция, Полша, Франция,, и малко странно - Германия.

В проучването, което започнало през май 2012 година, взели участие повече от 30 хиляди човека. Основните претенции към италианските шофьори се свеждат до това, че те са невежливи, нетърпеливи и недисциплинирани. И това въпреки, че имено в Италия курсовете за водачи са най-дълги. Европейците са убедени, че заради своя южен темперамент жителите на Апенините не могат нормално да шофират. Макар че агресивен тип на шофиране не е отбелязал никой.

В Италия проблемите на недисциплинираното шофиране се признават и се опитват да се преодоляват на държавно ниво. Правителството е приело закон, който установява едни от най-високите глоби в Европа за нарушенията на пътните правила. Най-скъпо са оценени превишението на скоростта и управление на автомобила в пияно състояние. За превишение на скоростта с повече от 40 км/ч глобите са от 500 до 2000 евро. А за превишение с над 60 км/ч, глобата е 3200 евро и шофьорът се лишава от права за шофиране.

Лошото мнение за поведението на италианците на пътищатаобаче,  не отблъсква автотуристите от тази страна. Според статистиката, повечето туристи предпочитат да разглеждат Италия шофирайки по нейните пътища, а не с туристически автобус. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар