Японската компания Suntory ще изпрати до Международната Космическа Станция три вида уиски, на възраст 10, 18 и 21 години, за да провери как безтегловността влияе на вкуса на напитката, съобщава Agence France Presse-.
Производители на уиски смятат, че условията на борда на Международната Космическа Станция - безтегловност и постоянна температура - могат да направят вкуса на напитката по-мек. Когато уискито се върне към Земята, дегустатори ще определят дали техните очаквания са били оправдани.
Изпращане на бъчвичките с уиски в космоса се очаква след около месец. Представителии на компанията Suntory казват, че не възнамеряват да използват "космическото" уиски за търговски цели.
Производители на уиски смятат, че условията на борда на Международната Космическа Станция - безтегловност и постоянна температура - могат да направят вкуса на напитката по-мек. Когато уискито се върне към Земята, дегустатори ще определят дали техните очаквания са били оправдани.
Изпращане на бъчвичките с уиски в космоса се очаква след около месец. Представителии на компанията Suntory казват, че не възнамеряват да използват "космическото" уиски за търговски цели.
Няма коментари:
Публикуване на коментар