събота, 1 август 2015 г.

Японците ще пратят в Космоса уиски и ще изследват как се отразява безтегловността на неговите качества

Японската компания Suntory ще изпрати до Международната Космическа Станция три вида уиски, на възраст 10, 18 и 21 години, за да  провери как безтегловността влияе на вкуса на напитката, съобщава Agence France Presse-.

Производители на уиски смятат, че условията на борда на Международната Космическа Станция - безтегловност и постоянна температура - могат да направят вкуса на напитката по-мек. Когато уискито се върне към Земята, дегустатори ще определят дали техните очаквания са били оправдани.


Изпращане на бъчвичките с уиски  в космоса се очаква след около месец. Представителии на компанията Suntory казват, че не възнамеряват да използват "космическото" уиски за търговски цели.



Няма коментари:

Публикуване на коментар