четвъртък, 4 октомври 2012 г.

В Англия се "разбунтували" пералните машини



Британските потребители се оплакват от зачестилите случаи на опасни парчета от пералните. По време на прането се чупят стъклата на вратичките, като при това парчета стъкло се разлетяват на няколко метра. И това са перални произведени от водещи фирми на битова техника.

Първите сериозни проблеми със стъклата на пералните машини британците забелязали още преди половин година. Собствениците на перални започнали да се оплакват на сайта  Which?. Това е известен британски сайт, където може да се подаде оплакване от закупена стока. В последните месеци жалбите зачестили. До момента те са около 50.

Във всички случаи хората съобщавали  едно и също: стъклото на вратата на машината се "взривявало", по време на прането. Малки парченца се разлетявали из цялото помещение, а дрехите , намиращи се в пералнята трябвало да се изхвърлят, защото и в тях имало стъклен прах, който не било възможно да се почисти.

Имало и съвсем необясними случаи. Понякога стъклото се пръскало и когато пералнята не работи, а просто стояла с отворена вратичка. Във всички случаи става въпрос за нови машини, пуснати в продажба преди една или две години от най-известните фирми производителки на битова техника - Beko, Miele, Zanussi, Bosch, Hoover, LG и Samsung. 

Някои независими експерти предполагат, че компаниите са започнали да поставят по-тънки стъкла и те се чупят в определен момент, след като получават пукнатини от метални или пластмасови части по дрехите. Британското общество на потребителите вече е изпратило официална жалба към фирмите производителки. Те провеждат разследване, но засега се въздържат да изтеглят машините от пазара.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар