четвъртък, 13 септември 2012 г.

Samsung ще строи завод в Каир, Египет

Южнокорейският производител на електроника  Samsung Electonics залага на развиващи се пазари. Компанията обяви за плановете си да открие завод в Египет, за да усили своето присъствие в Близкоизточния регион.

Във вторник Samsung подписа с правителството на Египет договор за строителство на завод на 90 км от град Каир, който ще осигури на египтяните около 1400 работни места, съобщава агенция  Mena. Още 2000 работни места ще се открият у свързаните компании, които ще отговарят за транспорта и логистиката на продажбите. 

Първата част от проекта трябва да бъде предадена за експлоатация в първата половина на следващата година. В компанията не изключват и допълнителни инвестиции, а планираният обем на инвестициите може да надвиши 1, 5 милиарда долара. 

Край Каир ще се произвеждат компютърни монитори и телевизори, които ще се продават в региона. През миналата година обемът на продажбите нарасна с 16% - много по-бързо, отколкото в други региони. Успехът най-много е забелязан в сегмента видеотехника: дялът на телевизорите на пазара нарасна до 45, 5% в първата половина на тази година.

Но продажбите на мобилните телефони на Samsung в Африка са вяли. Дялът им не превишава 10%, докато в други региони на планетата достига до 25%.  Nokia засега запазва  тук контрол и заема около половината дял от пазара.


Няма коментари:

Публикуване на коментар