четвъртък, 23 август 2012 г.

Следващият проект на NASA е планиран за 2016 година

Успешното приземяване на  Curiosity на повърхността на Червената планета подбуди  NASA да анонсира поредна мисия по изучаването на Марс, която ще започне през 2016 година. По думите на организацията, проектът InSight ще позволи да се сформират знания за вътрешния строеж и състав на Марс.




В рамките на мисията се планира да се получи информация за структурата и температурата на ядрото на Марс, а също да се съберат допълнителни сведения за това, как се формират каменистите планети в Слънчевата система. Учените са уверени, че проектът InSight, който ще бъде 12-ят в програмата  Discovery, ще позволи по-добре да се разберат различията между Земята и Марс.
Проектът ще се ръководи от Лаборатория за Реактивното Движение (Jet Propulsion Laboratory's W. Bruce Banerdt), която по-рано е вземала участие в създаването на марсоходите  Opportunity и Curiosity. При това реализацията на проекта  InSight ще се провежда съвместно с Немския Аерокосмически Център (GAC) и Френския Национален Център за Космически Изследвания (CNES). Бюджетът на мисията съставлява 425 милиона долара, а тя ще продължи около 2 години.


Няма коментари:

Публикуване на коментар