четвъртък, 9 август 2012 г.

Лондонската Олимпиада ще стане мюзикхол


Китайски милионери, били поразени от вида на английското пасторално село с бели колиби, пастири, овце и крави на церемонията по откриването на Олимпиадата в Лондон, 2012 г., и няколко часа след това предложили на лондонския продуцент Дейвид Кинг, да постави шоу - мюзикхол в Пекин по мотиви от Олимпиадата, и да включи в него елементи от церемонията. 56- годишният Дейвид Кинг вече си е заслужил репутация в Китай, като е поставял там шоу за католическото Рождество, което се радва на голям успех.. По света сега пътешестват 20 мюзикхола, поставени от Кинг. Интересът на китайците към английската култура е просто феноменален, потвърждава Дейвид. 

Освен това, както съобщава британският вестник the Guardian, в Китай, приел летните Игри през 2008 г., всичко, което е свързано с Олимпиадата се радва на нестихващ интерес. На главния стадион "Птиче гнездо", построен в Пекин специално за игрите, прииждат туристи от всички страни. Билетите за 5 долара, които дават възможност просто да се поседи на празните трибуни, са много търсени. А на съседния на арената аквацентър, китайците, по собствена инициатива, са устроили изложба, посветена на Лондонската Олимпиада, като са поставили там символите на Англия - двуетажен червен автобус и червена телефонна кабина.

По думите на Кинг, той би искал да получи права на възпроизвеждане на части от церемонията на откриването, постановка, която с участието на 100 хиляди артисти и режисирана от Дени Бойл, струваше 27 милиона фунта. Наистина, едва ли в китайската версия ще поиска да участва Пол Маккартни, който изпълни на лондонската арена легендарната песен  Hey Jude. Но, както се шегува продуцентът, на китайските зрители не по-малко ще се хареса, ако тази песен я изпълняват други западни певци, облечени като крикетисти. В интервю във вестника, Дейвид Кинг скромно призна, че неговият успех се дължи на умението бързо да въплъщава витаещите във въздуха свежи идеи в театрални постановки. А шоу по мотиви от Олимпиадата може да има огромен международен успех, смята той.



Няма коментари:

Публикуване на коментар