сряда, 4 юли 2018 г.

На британските ученички им забраниха да носят поли

Не всички родители одобриха новите норми на учебните заведения.

40 средни училища в Англия забраниха на своите ученички да носят поли за да може подрастващите транс-джендъри да се чувстват комфортно. За това на 02.07.2018 съобщи британският вестник Daily Mail.

По негови данни, елитното училище в графство Източен Съсекс забранява да се носят поли в училищната униформа, а всички да са облечени с панталони. Неговия пример последвали още няколко училища в региона.

Вестникът отбелязва, че според представители на училищата, подобна униформа ще помогне на децата, които до момента не се чувстват към нито един от двата пола, по-спокойно да се самоопределят.

Daily Mail подчертава, че не всички родители са одобрили новите норми в училищата. "Аз съм убедена , че е необходимо събеседване с родителите по такива въпроси", цитира вестникът родители. Други недоумяват "На нас са ни необходими по-сериозни доводи".

Бивши ученици също протестират против отмяната на женската униформа. "Позволете на момчетата да бъдат момчета и на момичетата да бъдат момичета. Престанете да ги обърквате"- цитира вестникът думите на випускниците.


Няма коментари:

Публикуване на коментар